Projekt „Prirodna i kulturna dobra kao pokretači mladih i zajednice“ – Umrežavanje i povezivanje s udrugom IKS

Dana 24.veljače 2022. godine, s početkom u 17:00 sati održan je online radni sastanak.

Na sastanku su sudjelovali: voditeljica Ruža Studer, Antonija Rončević zaposlenica projekta, članica udruge IPU Božica Tonković, Sabina Stipanec iz udruge IKS iz Petrinje, te članovi KUD-a Dangubice Josipa Rončević i Glorija Podnar.

S obzirom na novonastalu situaciju s covid-19 održavanje radionice i ovaj se put odvijalo putem zoom platforme..

Cilj ove radionice bio je upoznavanje, povezivanje, druženje, te prenošenje iskustava i upućivanje znanja jedni drugima. Na sastanku je  Sabini predstavljen  projekt „ Prirodna i kulturna dobra kao pokretači mladih i zajednice“, ciljevi projekta te planirane radionice i aktivnosti.

Zahvaljujući ogromnom iskustvu koje je kroz godine u provođenju projekata stekla Sabina, radionica je imala edukativan karakter kako kvalitetno voditi projekt tj. kako administrativno odrađivati praćenje projekta. Također je savjetoavala na što sve treba obratiti pažnju i na koje probleme u provođenju udruge kao početnici nailaze u svrhu i kako ih rješavati bi se uspješno realizirao projekt.

Pristup informacijama te sposobnost korištenja informacija sve su važniji za mlade a pogotovo u ovo izazovno vrijeme koje nas prati. Ova radionica koja je produbila znanje novih u projektu potaknut će nove aktivnosti informiranja i savjetovanja. Udruga IPU i KUD Dangubice mogu tijekom provedbe projekta računati na savjetodavnu potporu a razmjena iskustava između udruge IKS iz Petrinje, udruge IPU, te članica KUD-a „Dangubice“ Kuterevo potaknula je razmišljanje glede jačanja suradnje i eventualnog partnerstva u sljedećim projektima.

Ova u izuzetno ugodnom ozračju odrađena, kvalitetna radionica, uz pozitivne vibracije informiranja i učenja pokrenula je još jedno, za udruge bitno umrežavanje i povezivanje mladih u ruralnim sredinama – Like i Banovine.

 

Ovaj Projekt se provodi uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.