“Prirodna i kulturna dobra kao pokretači mladih i zajednice” – Povezivanje KUD-a Dangubice i KUD-a Fala

U utorak, 15. veljače 2022.g., u sklopu projekta “Prirodna i kulturna dobra kao pokretači mladih i zajednice” održao se putem platforme Zoom radni sastanak. 

Na sastanku su sudjelovali članovi Upravnih odbora Udruge Iseljenici, povratnici, useljenici,  KUD-a Dangubice, partnera u projektu i KUD-a Fala iz švicarskog Schaffhausena.

Uz upoznavanje članova, predstavljanje aktivnosti i djelovanja udruga, dogovorene su radionice koje će se prvi put održati u ožujku.

Cilj radionica je kvalitetno umrežavanje i povezivanje, izmjena kulturnih djelatnosti te prenošenje iskustva drugoj udruzi. Uz izmjenu znanja, želi se kroz upoznavanje ojačati mlade u Kuterevu, želi im se ukazati na vrijednost onog što stvaraju i želi se promovirati njihov kraj izvan granica Republike Hrvatske.

Udruga Iseljenici, povratnici i useljenici idealna je poveznica između jednih i drugih i samim tim provodi ovaj Projekt s velikom predanošću i željom revitalizacije ovog lijepog dijela domovine.

Ženska vokalna skupina Dangubica zaokružila je sastanak svojom pjesmom i samim tim pokazala da je povezivanje na kulturnom polju već započelo.

Projekt se provodi uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.