Sastanak članova u Zagrebu 15. 11. 2018.

U četvrtak, 15. studenog 2018. u restoranu Purger sastalo se nekoliko članova udruge Iseljenici, povratnici i useljenici na neobveznom druženju. Nazočili su Zlatko Jambrešić, Ana Čop, Jelena Skorupski, Mirjana i Mića Zajec, Ruža Studer, Ivica Glasnović, Ivica Žuljević, i Bruna Andlar. Na kratko su im se pridružili Goran Strniša i Ivana Rora te Stanko Cerovski i Tomislav.

Razgovaralo se o aktualnim pitanjima, a novi, potencijalni članovi imali su priliku predstaviti se. Tako je povratnik iz Švicarske, Ivica Glasnović pojasnio da je pronašao adresu preko portala Moja Domovina, nakon što su se njegovi roditelji, također povratnici iz Švicarske suočili sa zakonskon obvezom regulirati zdravstveno osiguranje. Jelena Skorupski iznijela je kratko probleme s kojima je kao povratnica suočena.

Nakon toga diskutiralo se o web stranici udruge i definirao termin za održavanje godišnje skupštine. Definitivno je potvrđen prijedlog da se skupština održi 27. prosinca 2018. u prostorijama Purgera s početkom u 16.00 sati. Članovi će dobiti poziv pismenim putem.

Predloženo je da se na web stranicu udruge s portala Moja Domovina prenesu oni članci koji se bave aktualnim pitanjima povratnika (porez, zdravstveno).

Zaključeno je također da bi svaki član, nakon što se na portalu objavi nova web stranica udruge, trebao u svom krugu poticati prijatelje i poznanike da se učlane u udrugu.

Ruža Studer